MARYLOR Kft.

Konyhai hulladék begyűjtése, árufuvarozás

Tevékenységeink

Az utóbbi 20 esztendőben az élelmiszer és az ehhez tartozó hulladékok mennyisége mintegy kétszeres növekedést ért el. Napjainkban egyre több gondot okoz a megnövekedett mennyiségű ételmaradék tárolása, kezelése.

A jogharmonizációnak megfelelően az élelmiszerhulladékokra vonatkozólag az agrártárca a 71/2003. (VI.27.) FVM rendeletet alkotta. E rendelkezés bevezetésének oka kettős. A rendelet legfőbb törekvése a konyhai és étkezdei hulladékok lehetséges járványterjesztő szerepének kiküszöbölése, másrészt az élelmiszerláncba beépülő anyagok pontos összetételének, nyomonkövethetőségének biztosítása. A rendelet értelmében az étkezéssel foglalkozó vendéglátó-ipari egységeknek, cégeknek, kereskedelmi áruházláncoknak gondoskodniuk kell élelmiszer hulladékaik összegyűjtéséről és elszállításáról.
Erre a problémára nyújt megoldást a MARYLOR Kft.

A 2003-ban alakult MARYLOR Kft. alaptevékenysége az élelmiszer-hulladék begyűjtése, szállítása volt. Szerződött partnereink igényeihez alkalmazkodva felvállaltuk a használt sütőolajok, sütőzsiradékok térítésmentes begyűjtését, szállítását is. Társaságunk fennállása óta folyamatosan bővítettük a palettát a mindenkori piaci igényeknek és elvárásoknak megfelelően. Jelenleg külföldi-, belföldi árufuvarozás mellett a zsírfogók tisztításával, karbantartásával is foglalkozunk.

Konyhai- és élelmiszerhulladék begyűjtése

Az Európai Uniós előírások szerint az ételmaradékokat ("moslékot") nem szabad a sertésekkel feletetni. Az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI. törvény végrehajtásáról rendelkező Az állati hulladékok kezeléséről szóló 71/2003. (VI.27.) FVM rendelet alapján, az élelmiszer hulladékok elszállításáról a vendéglátó-ipari egységek, élelmiszerboltok, kereskedelmi áruházláncok tulajdonosai kötelesek gondoskodni. Ezen hulladékok szállítását ÉMI engedélyes zárt műanyag hordókban végezzük rendszeres időközökben, járatszerűen.

Sütőolaj, zsiradék begyűjtése

A MARYLOR Kft. szerződő partnerei részére 30 literes cseppmentes, zárható tartályt biztosít a használt sütőolaj, sütőzsiradék begyűjtésére, melyet előre egyeztetett gyakorisággal szállítunk el, ill. biztosítjuk a csere edményeket.

Zsírfogó aknák tisztítása, derítőiszap elszállítása

A zsírfogó aknákban keletkezett derítőiszap veszélyes hulladéknak minősül, ezért a helyi csatornahálózatba, a szennyvíztelepekre juttatni szigorúan tilos! A jogszabályoknak megfelelő megoldást kínáljuk azzal, hogy az iszapot kitermelés után a hivatalos begyűjtő telepekre szállítjuk, és azt megfelelően dokumentáljuk.

Nemzetközi- és belföldi árufuvarozás

3,5 tonnás zárt teherautókkal vállalunk külföldi-, és belföldi árufuvarozást egyaránt.

Kapcsolódó rendeletek, jogszabályok

RENDELETEK

VÍZVÉDELEM

TOVÁBBI MAGYARORSZÁGI JOGSZABÁLYOK

HULLADÉKGAZDÁLKODÁS

EURÓPAI UNIÓS JOGSZABÁLYOK